Utställningar 2023

 Nedan presenteras vinterns och vårens utställningar i kronologisk ordning. Kalendariet uppdateras efter hand som schemat blir klart.

The New Year Collection

Säsongens första utställning börjar omedelbart efter nyårshelgen och visas i två omgångar: 2 - 12 januari samt 28 januari - 2 februari. I denna utställning visas verk av såväl konstnärer som visar sin konst på Galleri Killgissa för första gången,  bl a Nicole Viviani, Elina Ojakangas, Gabriella Alexa, Ylva Hinders och Catarina Nylund, samt av konstnärer som tidigare ställt ut på galleriet. "Vernissage" med flera medverkande konstnärer lördag 7 januari kl 12 - 17. 

Justus Hultgren

Utställningen Relation har vernissage lördag 14 januari kl 12 - 17, och pågår sedan till och med 25 januari.
Underbara träskulpturer målade med olja. 
Relation är ett centralt begrepp i Justus konstnärskap. Det handlar om förhållandet mellan människa och natur, det organiska och kontrollerade och relationen mellan material och tomrum. Former och figurer kan växa i och ur varandra, bilda en slags oupphörlig dans där allt hänger ihop till en sammanhållen väv. Det kontrastrika måleriet som klingar i intensiva klara toner förstärker formen och tillför ytterligare spänning. Fåglar, figurer, ormar, växter och varelser deltar i berättelsen. Motivkretsen växlar men rörelsen och livskraften finns kvar i det ständiga flödet.

Emmy Bergkvist 

Akryl på duk. Abstrakta landskapsscener. Vernissage lördag 4 februari kl 12 - 17 och utställningen pågår till och  med 15 februari. Emmy är född 1978 och bor och arbetar i Högdalen/Stockholm.

Jag vill att mitt måleri ska få andra och mig själv att stanna upp en stund i bruset och stå stilla. Titta och värmas lite grann. Jag fångas framförallt av färger när jag målar. Men också av former och rörelse. När målningen är klar vill jag att andra också ska få möjlighet att göra det, stanna och fångas. Det känns viktigt eftersom vi ju ofta bara rusar fort förbi allting. Jag målar i akryl med kniv. Akrylen passar mig perfekt, torkar fort så att jag fort igen kan få kasta mig ut. Kniven är också helt perfekt för den hjälper mig att inte fastna. Den är rejäl, skrapar, låter och känns mot duken.

Feministiska uttryck i konsten - en grupputställning

I februari har Galleri Killgissa äran att få presentera en utställning på temat feminism. Sju konstnärer medverkar med spännande verk: Gunilla Larsén, Nina Svensson, Lotta Blad, Stina Barbrosdotter, Denise Ferreira, Catarina Nylund och Weiss Marie. Utställningen har vernissage lördag 18 februari och pågår till och  med 1 mars. 

Yonas van den Hoogen

Lördag 4 mars kl 12 - 17 är det vernissage för Yonas van den Hoogens utställning Nostalgia. Utställningen pågår till och med 16 mars. Yonas van den Hoogen är en konstnär verksam i Stockholm (f. 1983)  med en bakgrund som skådespelare och make-up artist. I sina målningar och teckningar arbetar han med kolkrita, torrpastell och akryl . Ofta med utgångspunkt i ett bildmaterial hämtat från 1900-talets serietidningar, föremål och fotografier från tryckta tidningar. Med starka kontraster och yvig teknik vill han lyfta fram drömlika känslor och obevakade ögonblick.

Lena Hoel

Den 18 mars är det vernissage för en utställning med underbara akvareller av Lena Hoel. Lena är känd inte bara för sin bildkonst, utan även från hennes karriär som operasångerska då hon stått på scen bl a på Kungliga operan i Stockholm och Royal Albert Hall i London.
" Driften att måla är också en vilja, där jag inte kan styra."
" Jag ... anser att sättet man tar sig an konsten är talande för hur man ser på omvärlden. Medkänsla och medmänsklighet är mina ledstjärnor och min förhoppning är att detta också framträder i en betraktares upplevelse."
Utställningen pågår till och med 23 mars.

Andreas Johansson

Lördag 25 mars kl 12 - 17 är det vernissage för Andreas Johanssons utställning. Abstrakta och underbara färglekar från Andreas ateljé i Sankt Olof.  Från Norrlands skogar och brusande älvar såväl som från ljuset längs Österlens långa stränder hämtar Andreas sin inspiration när han skapar med hjälp av akryl, olja, kritor och kol.
Andreas Johansson