Höstsäsongen 2022

På Galleri Killgissa drar säsongen igång redan 20 augusti. Nedan presenteras höstens utställningar i kronologisk ordning.

Petra Engström

Säsongens första soloutställning. Petra Engström, Gestaltningar: olja, applikation och blandteknik. 20 - 31 augusti.
"Ur mina funderingar kommer min konst. Jag undersöker mina minnen och fantasier, världar, människor och händelser. Jag ser på dem och frammanar deras innersta väsen, sen ger jag dem form. Min konst är ett undersökande av livets förgänglighet och vår tro på att vi kan kontrollera det."

Cor Sonke

Cor Sonke. En modern holländsk mästare. 3 - 21 september. 
Att måla är för mig en strävan efter enkelhet i form och färg i lager och transparens. Fascinerad av vardagsformer omkring mig. Jag låter mig ledas av den kreativa processen där jag hittar min egen visuella översättning, och låter tavlan skapa sig själv. I de större formerna av en komposition skapar små detaljer som uppstår på ett kontrollerat slumpmässigt sätt överraskande vändningar inspirerade av de mogna observationerna av min egen bildvärld. Mitt arbete är generellt sett abstrakt, men ibland använder jag en figurativ bas som påverkar det slutliga resultatet. Även om vissa delar av motivet kan förbli synliga eller utvecklas ytterligare, förblir själva motivet sekundärt till målningen. Även mina landskap uppstår ur abstraktionen, ofta gjorda efter minne eller skisser. Impulsivt, matad av musikens atmosfär och livets intryck, försöker jag ge mitt sinne fritt utrymme. Förvånad över konfrontationen med verkligheten är slutet bara en referens, ibland med en ironisk vinkling.

https://www.corsonke.nl/

Josefin Tolstoy

Äntligen är det dags igen för en ny soloutställning med Josefin Tolstoy. Senaste utställning här i galleriet för ganska precis ett år sedan blev en stor succé. Missa inte hennes utställning "Fields of Mind" i höst som har vernissage lördag 24 september och som pågår till och med 5 oktober.
I mina bilder är fälten det viktiga, färgerna som fyller canvasen och bildar mönster och motiv. Mötet mellan form och färg och hur dessa påverkar varandra fascinerar mig. Bilder tar alltid stor plats i mina tankar, så det är fint att släppa dem lös och låta dem formas på duken.

Hanna Hjortek

Utställningen "Annorstädes" har vernissage 8 oktober kl 12 - 17. I Hannas oljemålningar möter betraktaren verk som frågar vad det innebär att vara någon annanstans, att befinnas sig på annat håll, i tanken, fysiskt, eller att vara på väg. Att vara på en plats och längta till en annan, att drömma sig bort eller att längta hem. Utställningen pågår till och med 19 oktober.

Fanny Risberg

21 - 27 oktober gästas Galleri Killgissa av Fanny Risberg. Fanny är för många en välkänd multitalang, en verklig konstnärssjäl, som underhållit publiken som skådespelare, musiker och dokumentärfilmare, och nu kan du äntligen se hennes underbara oljemålningar på Galleri Killgissa.

AnnaMaria Lindholm (Rogberg)

Magisk realism i olja. Vernissage 29 oktober. Utställningen pågår till och med 9 november.
Jag målar i olja och inspireras av det jag älskar: av människorna i min närhet, vänskap, sommar, färger, mönster, humor, sol och bad. Motiven hämtar jag från vardagen. Det kan vara ögonblick i hemmamiljön, i soffan eller vid matbordet, men oftast utomhus i det vackra Sommarsverige. Min tanke är att hos betraktaren väcka egna associationer till människor och platser.

Marie "Jossie" Johansson

Lika magiska som praktfulla naturscener i olja. 12 - 23 november.

Anna Holmkvist

Anna Holmkvist är illustratör, barnboksförfattare och teaterproducent. Utställningen "Den underbara resan" visar originalbilder ur hennes senaste bok Dockan och bordet och den underbara resan. Vernissage på Galleri Killgissa 26 november 2022. Utställningen pågår t o m 7 december. I samband med utställningen kommer också boken att finnas till försäljning på galleriet. Kom och upplev en alldeles underbar berättelse presenterad med bild och text på galleriets väggar!
http://www.annaholmkvist.se/