Utställningar hösten 2023


Ingela Juhlin

2 - 14 september. 
Ingela hör hemma på Södermalm i Stockholm men bor delvis i Barcelona och har som konstnär påverkats mycket av den katalanska huvudstaden och dess konstnärer. Sin inspiration hämtar hon i den surrealistiska- och modernistiska konsten. Hon målar oftast med akrylfärg, akrylpennor och spray, och provar olika tekniker under skapandeprocessen. Ingela berättar att när hon börjar måla en tavla vet hon aldrig hur den skall bli, vilket ger henne möjlighet att förändra målningen under resans gång.
Ingela beskriver sig själv som en autodidakt naivist.

Välkommen på vernissage lördag 2 september kl 12 - 17!

Alexander Lee

16 - 28 september.

Tag en nypa postmodernism, ett rågat mått symbolism, en rejäl dos eklektiscism, en smula expressionism och smaksätt med popkonst. Blanda samman med akrylpensel och blyertspenna och vips står du framför en av Stockholms mest spännande konstnärers verk. Missa inte Alexander Lees utställning på Galleri Killgissa 16 – 28 september.

Alexander Lee är en Stockholmsbaserad konstnär ursprungligen från Australien, med tidigare utställningar i bl a London, Paris, Florens, Rom, Venedig, Wien, Lissabon, Miami, Antwerpen och Prag.

Vernissage lördag 16 september kl 12-17. Välkommen!

Helena Gullström

30 september - 12 oktober.

Helena Gullströms konst skapar en drömlik föreställningsvärld som är både romantisk och själfull. Verken förmedlar en känsla av magi och mirakel.

Helena är född och uppvuxen i Sunne, Värmland, men flyttade till Los Angeles, Kalifornien när hon var 20 år gammal och har varit verksam konstnär där i många år. På hösten 2020 flyttade hon efter 26 år utomlands tillbaka till Sverige och bor nu i Forshaga. Hon är mest känd för sina nästan skulpturala målningar i olja och akryl men gör också skulpturer i bl a betong och Winterstone. Hon har studerat på Otis College of Art and Design.

Helena har haft utställningar i USA, Italien, Indien och Sverige och konstsamlare runtom i världen köper hennes konst. Helenas konst har också varit med i flera tv-shower och filmer såsom Will & Grace, Better Call Saul, NCIS och The Good Morning Show.

Senaste utställningar i urval:
- Kabusa konsthall, 2022
- Carlstad Art Gallery, 2021
- International Womens Art Exhibit, Museum of Jhansi, Indien 2021
- The Other Art Fair, Magic Box, Los Angeles, 2019
- Palazzo della Provincia di Frosinone, Italien, 2018
- Are Contesa Arte Gallery, Rom, 2018
- Saatchi, Santa Monica, USA, 2017
- Jeanie Madsen's Gallery, Santa Monica, USA, 2017
- cWOW Gallery, Newark, USA, 2014

Special event

Vilmer Hillborg

Den unge supertalangen Vilmer Hillborg ställer ut sina målningar 21 okt - 2 nov. Utställningen Vardagsbilder har vernissage lördag 21 okt kl 12 - 17. 
Med Vilmers egna ord: 

Min konst är en hyllning till det vardagliga. I mina oljemålningar utforskar jag skönheten i de små ögonblicken och det enkla i livet som omger oss varje dag. Med pensel och palett försöker jag fånga naturens landskap, vardagsscener och människors ansikten såsom de är, utan krav eller djupa budskap.

Jag målar ibland från fotografier men oftast direkt från verkligheten.

Det är i det vardagliga jag finner inspiration; en eftermiddag efter en svampplockning, en natt på stan eller ett snyggt träd. Dessa ögonblick är inte spektakulära i sig, men de är en påminnelse om det enkla och fina i livet.

Angelica Markén

Utställningen Gränsland har vernissage lördag 4 november och utställningen pågår till och med 16 november.
Angelica är verksam som konstnär i Göteborg och på Kinnekulle. Hon målar färgstarka figurativa motiv, ofta med kvinnan i fokus. Utställningen omfattar verk i olja och akryl.
Gränsland är egentligen två utställningar i en, på två teman som fascinerar hela mänskligheten; död och sexualitet. I sina målningar samtalar Angelica på det första temat om gränslandet mellan förgänglighet och död, och skapar i det andra projiceringsytor för lust och libido. Dessa teman kallar Angelica Past is Present respective Queendom of Colour. Mystik och erotik är ledord som indikerar vad besökaren kan förvänta sig att möta i konstverken. Se bilder nedan. 
Med Angelicas egna ord: 

Jag fascineras av skuggvärldar och liminala platser, främst den mellan liv och död. Förloppet där dödens långvariga
tystnad sakta sprider sin glömska över ett människoliv är både poetisk och skrämmande. Jag undersöker utrymmet i det 
här gränslandet och inspireras av foton, föremål och brev som hamnat på villovägar genom dödsbon. Fragment av ett liv. 
Jag tänker ofta att ditt och mitt liv är resultatet av väldigt många människors liv. För mig är det viktigt att ha en genuin intention i arbetsprocessen och ett pågående samtal som väcker något existentiellt och kollektivt.

Yonas van den Hoogen

Som uppföljning till den bejublade utställningen Nostalgia i mars 2023 återvänder Yonas van den Hoogen till Galleri Killgissa med den nya utställningen Mixed emotions.
Vernissage lördag 18 november kl 12 - 17.  Utställningen pågår därefter till och med 30 november. 
Med Yonas egna ord:
I mina verk finner vi ett uttryck utav melankoli och en frigörelse i obevakade ögonblick som utmynnar sig från 1900-talets mitt och med en tydlig flört med Hbtq världen.  Sen jag förälskade mig i kol och torrpastell har det varit en besatthet som växt att vilja få fram det abstrakta och figurativa i mina verk. Med torrpastell och kol skapar jag ett omedelbart uttryck. Jag arbetar och experimenterar ofta på olika ytor så som, plywood och baksidan av äldre och återvunna arbeten.  En stor inspiration och drivkraft är att återberätta en historia som varit. I hela mitt liv har jag samlat på bortglömda prylar och foton som jag sedan ständigt använder för inspiration till mina alster.

Jul på Galleri Killgissa

Galleri Killgissas julutställning går av stapeln 8 - 10 och 15 - 17 december (samt några dagar däremellan). Kom och fynda bland superfina konstverk och köp ett konstverk i julklapp! 

Killgissas julutställning

Jul på Galleri Killgissa

En grupputställning för konstälskare och julklappsjägare. Visas på Galleri Killgissa fr o m 9 december. Skön konst av fina konstnärer. Olja, akryl, akvarell, keramik, textil och trä. Klicka nedan för mer info och för smakprov!