Marcus Ridung

Galleri Killgissa har äran att till våren få presentera utställningen Ansikten utåt med Marcus Ridungs fantastiska konstverk. Vernissage lördag 27 april kl 12 - 17 och utställningen pågår till och med 9 maj.
Marcus Ridung, hemmahörande i Stockholm, är socialarbetare och bildkonstnär. Ansiktet är ett genomgående motiv i hans konstnärskap som domineras av kol och garn. Att knyta ryor är utöver en gammal spännande teknik, en motvikt till det snabba, menar han. Materialet i de textila verken är ullgarn knuten på väv med en teknik kallad Latch hooking. Antalet knutar är runt 14 000 per verk och timmarna av knytande är många.
Att knyta ryaporträtt är mitt sätt att förvandla flyktiga möten till en relation. Mitt sätt att råda någon slags bot på mitt eget dåliga tålamod. Men det är också mitt sätt att investera tid i motivets själ. När ett ansikte väl är knutet känner vi varandra ganska väl.
Marcus Ridung har tidigare ställt ut på gallerier och konsthallar i Stockholm, Västerås och Säter och finns representerad på Mentalvårdsmuseets permanenta utställning i Region Dalarna.