Vintersalongen 2024

En konstnärskvartett från Stockholm. Deltagande konstnärer presenteras nedan. Vernissage lördag 27 januari kl 12 - 17
och utställningen pågår till och med 15 februari.
Alexander Lee

Alexander Lee

Efter sin strålande utställning i september återvänder nu Alexander Lee till Galleri Killgissa för att delta i vintersalongen. Nya underbara målningar utlovas.

Vladimir Sajanek

Vladimir Sajanek

Vladimir Sajanek, född i Slovakien och bosatt i Stockholm, är känd för sina fängslande och surrealistiska målningar. Med en passion för att utforska gränserna mellan verklighet och fantasi blandar han levande färger och djärva linjer för att skapa surrealistiska kompositioner och drömliknande scener. Genom bruket av olika tekniker och stilar utforskar, tolkar och uttrycker han energin i sina kreationer.

https://www.sajanekart.com/
Stina Rohdin

Stina Rohdin

I sitt målande fascineras Stina av spelet mellan ljus och mörker. Hon låter sig inspireras av asiatisk konst och konsthantverk men även av andra kulturer. Även symbolvärldar av olika slag (drömmar, etniska mm) ger henne inspiration. "Jag låter mina bilder komma till mig inifrån mig själv, en slags intuitiv bildvärld."

https://www.stinarohdin.se/
Gunnar Foley Never Ending Peace and Love

Gunnar Foley

Salvador Dalí möter Aice i Underlandet. 
Gunnar Foley har en bakgrund som professionell tatuerare, vilket har tagit honom flera varv runt jorden. Upplevelserna och intrycken från inre och yttre resor, ligger till grund för Gunnars uttryck.
Gunnar är född i Storbritannien och uppvuxen i Uppsala, där han deltog i den tidiga graffitiscenen. Barndomsminnen blandade med detaljer från symbolvärlden och konsthistorien dyker upp i hans detaljrika och mångfacetterade måleri. Tillsammans bjuder de in dig i en surrealistisk och drömlik sagovärld; Till en början insmickrande ljus, vacker och mörkt melankolisk. Med tiden fördjupas innehållet, och rikedomen i Gunnars måleri blir uppenbart.
Teckningen med kol på duk är stommen i verken som sedan målas i akryl. En process som i vissa fall kan ta flera år innan verket är färdigt. Gunnar har studerat vid Halmstad Fria Målarskolan samt Falkenbergs konstskola under Åren 96-00. Gunnars verk finns i privata samlingar runt om i världen.
https://www.gunnarfoley.com/